Mert & Carme Travel Karadeniz Tur, Konoklama ve Gezi

Mert & Carme Travel Karadeniz Tur, Konoklama ve Gezi
Mert & Carme Travel güvencesiyle Trabzon çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri görebilirsiniz.



GÜNÜBİRLİK TRABZON TUR VE GEZİ PROGRAMI

SÜMELA MANASTIRI

Sümela Manastırı, Trabzon ili, Maçka ilçesi, Altındere köyü sınırları içerisinde yer alan Panagia (Meryemana) deresinin batı yamaçlarında Mela (Yunanca 'siyah') tepesi üzerinde deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte yer alan bir Rum Manastır ve kilise kompleksi olup, tam adı Panagia Sümela (Παναγία Σουμελά) veya Theotokos Sumeladır.

Sümela Turu için, Her gün saat 10:00'da Aracımız Meydan'dan (Ofis önünden) hareket etmektedir.Ayrıntılı bilgi, rezervasyon için lütfen bize ulaşın.
(0462 3320202 0533 0338237)

Program: Trabzon merkezden çıktıktan sonra 45-50dk. sonra Manastıra varıyoruz.Manastır ziyaretinden sonra, Manastırın alt tarafında bulunan Sümela Tesisleri önünde duruyoruz.Burada çeşitli ihtiyaçlar için serbest zaman veriyoruz.Ardından Trabzon'a dönüyoruz.

UZUNGÖL
 
Uzungöl, Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, "Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki "Şerah” köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir.

Uzungöl Turu için, Her Cumartesi ve Pazar kesin hareket saat 10:00'da Aracımız Meydan'dan (Ofis önünden) hareket etmektedir.Ayrıntılı bilgi, rezervasyon için lütfen bize ulaşın.
(0462 3320202 0533 0338237)

Program: Trabzon merkezden çıktıktan sonra 60dk. sonra yolumuzun üzerinde (Of'ta) bulunan Özçay Fabrikasına uğruyoruz.Burada çayın işlenmesini ve yapılışını inceliyoruz.Daha sonra da çaylarımızı yudumlayıp Uzungöl'e doğru yola çıkıyoruz.Yaklaşık 50 dk. sonra Uzungöl'e varmış oluyoruz.Sizleri Uzungöl'ün eşsiz doğasına bırakıyoruz.Gezimizin ve serbest zamanımızın ardından, Trabzon'a doğru hareket ediyoruz.

KARADENİZ BÖLGESEL TURLAR
 
DOĞU KARADENİZ TURU
( 3 Gün 2 Gece)

1.Gün :Sabah saatlerinde Trabzon Havaalanı’nda rehberimiz tarafından karşılamanın ardından Trabzon’da şehir turu yapıyoruz. Ayasofya Kilisesi (Müzesi), Gülbaharhatun Cami, Atatürk Köşkü ve Boztepe ziyaretleri sonrası Altındere Vadisi Milli Parkı’ndaki (1045m.) Sümela Manastırı’na hareket ediyoruz. Vadideki restoranda yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrası manastıra çıkıyoruz. Manastır ziyareti sonrası Zigana’ya hareket ediyoruz. Tarihi İpek Yolu üzerinde Hamsiköy’ü görüp, meşhur sütlacını tadıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Trabzon’da.

2.Gün :Kahvaltımızın ardından Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöl’de vadi ve göl çevresindeki gezintiler yapıyoruz. Öğle yemeği sonrası göle hakim manzara tepesine çıkıp Uzungöl’den ayrılıyoruz. Ayder’e hareket ediyouruz. Eşsiz doğal güzelliğe ve tarihi taş kemer köprülere sahip Fırtına Vadisi boyunca ilerleyip Ayder Yaylası’na varıyoruz. Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği öncesi yaylada geziler yapıyoruz.

3.Gün :Sabah kahvaltısının sonrası Ayder Yaylası’ndan ayrılıp Trabzon’a dönüyoruz. Yol üzerinde
Rize Çayı, Rize Bezi mağazaları ve dokuma tezgahlarına uğrayıp alış veriş imkanı buluyoruz. Öğle yemeğimizi Akçaabat’ta (Akçaabat Köftesi) yeyip Trabzon şehir merkezindeki Bedesten, Kemeraltı, Kuyumcular ve Gümüşçüler çarşılarında geziyoruz. Akşam saatlerindeki uçuşumuz için havaalanına gidiyoruz.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler :
 
HB konaklamalar ( 2 gece, 3 & 4 yıldızlı oteller )
Ulaşım ve transferler
Profesyonel rehberlik hizmeti
Müzeler, ören yerleri ve milli park giriş ücretleri
KDV

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler :
 
Trabzon’a ulaşım
Öğle yemekleri
Kişisel harcamalar
Whatsapp Telefon